Elias

Prekės kodas: Elias
Prekė parduodama tik fiziniuose prekybos taškuose. Susisiekite su prekės vadybininku dėl prekių užsakymo
Turite klausimų?

Aprašymas

  • selekcininkas  „Saatzucht Edelhof“, Austrija,
  • Lietuvoje registruota 2018 m.,
  • vidutinio ankstyvumo,
  • augalai vidutinio aukščio,
  • vidutiniškai atspari išgulimui, 7,4  balo,
  • 1000 grūdų vidutinė masė 36 g,
  • Žiemkentiška

Veislės savybės

Veislės ūkinio vertingumo tyrimai atlikti 2015–2017 m. Šilutės, Plungės ir Vilniaus AVT skyriuose, gautas vidutinis 8,53 t ha-1grūdų derlius. Didžiausias derlius buvo išaugintas 2015 m. Plungės AVT skyriuje –11,63 t ha-1. Vidutiniškai atspari lapų ligoms.

Grūdų kokybė

Veislė pasižymi stabiliu kritimo skaičiumi ir aukštu saiko svoriu.

*Palazzo

Naujienos
Vasarojaus sėja: kada sertifikuotos sėklos atneša pelno?
2021 04 15
Vasarojaus sėja: kada sertifikuotos sėklos atneša pelno?
Sėjos laikas. Lietuvoje prasidėjo vasarojaus sėja. Balandį sėjami visų rūšių (migliniai ir pupiniai) vasariniai javai, cukriniai runkeliai, vasariniai rapsai, kukurūzai bei įvairios žolės, sodinamos bulvės. Lengvesnėse dirvose vasarojaus sėja prasidėjo dar kovo pabaigoje, kai vidutinė oro temperatūra pakilo iki 8-140C. Ilgalaikės orų prognozės rodo, kad visą balandį dienomis vyraus nuosaikiai šilti (8-15 0C), o naktimis vėsūs orai. Bus ir kritulių, ir šalnų, stipresnės sausros nelaukiama. Teoriškai tokie orai yra tinkamiausi vasarojaus sėjai.
Plačiau
Veislių tyrimai 2020: žieminiai kviečiai (VIDEO)
2020 06 10
Veislių tyrimai 2020: žieminiai kviečiai (VIDEO)
Nustatyta, kad selekcijos ir naujų veislių įtaka derliaus padidėjimui sudaro nuo 1 iki 2 proc. Tačiau labai svarbu atsirinkti veisles, tinkančias Lietuvos klimatinėms sąlygoms. Šiuo tikslu esame įrengę tiksliuosius veislių bandymus. Šiame reportaže pasakojame apie "Linas Agro" ir "Dotnuva SEEDS" žieminių kviečių veislių tyrimų tikslus, sąlygas, vertinimo kriterijus.
Plačiau
Susisiekite su mumis

Linasagro.lt puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.

Išsami informacija apie slapukus ir jų naudojimo tvarką