Puzon

Prekės kodas: Puzon
Prekė parduodama tik fiziniuose prekybos taškuose. Susisiekite su prekės vadybininku dėl prekių užsakymo
Turite klausimų?

Aprašymas

Selekcininkas: Danko Hodowla Roślin, Lenkija

Registracija Lietuvoje: 2017 m., standartinė veislė AVTS

Kokybės klasė: pašarinio tipo

Ankstyvumas: vidutinis

Augalų aukštis: vidutinis augalų aukštis 97 m.

Atsparumas išgulimui: 8 balai

1000 grūdų masė: 41 g.

Veislės savybės

Veislės ūkinio vertingumo tyrimuose, atliktuose 2015 ir 2016 m. Šilutės, Kauno Pasvalio ir Vilniaus AVT skyriuose, gautas vidutinis 7,43 t ha-1 grūdų derlius. Veislė labai atspari ligoms: miltligei, rudosioms ir geltonosioms rūdims, varpų fuzariozei.

Grūdų kokybė

Aukštas baltymų kiekis, pagal AVTS duomenis 15,2 proc., krakmolo – nuo 65,6 proc. Grūdų natūrinis svoris – 728,9 g l-1.

Kvietrugių Puzon atsparumas ligoms (pagal selekcininko duomenis):

Miltligė 7,9 aukštas
Rudosios rūdys 8,3 aukštas
Dryžligė  7,8 aukštas
Lapų septoriozė 7 geras
Varpų septoriozė 7,5 geras
Varpų fuzariozė 7,8 aukštas
Rinchosporiozė 7,8 aukštas
Pašaknio ligos 7,5 geras
Geltonosios rūdys 8,1 aukštas

 

 

Naujienos
Vasarojaus sėja: kada sertifikuotos sėklos atneša pelno?
2021 04 15
Vasarojaus sėja: kada sertifikuotos sėklos atneša pelno?
Sėjos laikas. Lietuvoje prasidėjo vasarojaus sėja. Balandį sėjami visų rūšių (migliniai ir pupiniai) vasariniai javai, cukriniai runkeliai, vasariniai rapsai, kukurūzai bei įvairios žolės, sodinamos bulvės. Lengvesnėse dirvose vasarojaus sėja prasidėjo dar kovo pabaigoje, kai vidutinė oro temperatūra pakilo iki 8-140C. Ilgalaikės orų prognozės rodo, kad visą balandį dienomis vyraus nuosaikiai šilti (8-15 0C), o naktimis vėsūs orai. Bus ir kritulių, ir šalnų, stipresnės sausros nelaukiama. Teoriškai tokie orai yra tinkamiausi vasarojaus sėjai.
Plačiau
Susisiekite su mumis

Linasagro.lt puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu.

Išsami informacija apie slapukus ir jų naudojimo tvarką